Personvernerklæring for Presis Utleie

Personvernerklæring

 

Presis Utleie AS (heretter omtalt som “Presis Utleie”, “Presis”, “vi” eller “oss”) samler inn personopplysninger vi behøver for å levere våre digitale tjenester, for å forbedre våre tjenester og for å gi deg mer relevante annonser. I denne erklæringen beskriver vi hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler de, til hvilke formål vi benytter denne informasjonen, samt dine rettigheter knyttet til behandling av dine personopplysninger. Presis Utleie er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles hos oss, og du kan alltid ta kontakt med oss på kundeservice@presisutleie.no dersom du har spørsmål eller kommentarer vedrørende vår behandling av dine personopplysninger.

Ved å ta i bruk Presis Utleies tjenester samtykker du til at vi benytter dine personopplysninger for å utøve våre arbeidsoppgaver og markedsføre våre relevante tjenester ovenfor deg som bruker av tjenesten.

 

Hvilke personopplysninger trenger vi?

For å levere våre tjenester, samler vi inn følgende opplysninger om deg:

  • Navn og/eller organisasjonsnummer på utleier
  • Fødselsnummer (11 siffer) og/eller organisasjonsnummer, e-postadresse, landskode, telefonnummer, bostedsadresse og kontonummer
  • Utleieobjektets gatenavn, gatenummer, postnummer, poststed, kommune, bruksnummer, gårdsnummer, festenummer og seksjonsnummer
  • Opplysninger om brukerkontoen din og kundeforholdet ditt, slik som bestillingsopplysninger, betalingsopplysninger, innstillinger for markedsføring og kommunikasjon og din kontakt med kundeservice

For at vår leverandør av betalingstjenester skal kunne gjennomføre betaling av tjenester kjøpt hos Presis Utleie blir du bedt om å oppgi betalingsopplysninger. Denne informasjonen oppbevares utelukkende hos betalingsleverandør og er underlagt leverandørens retningslinjer for personvern.

Presis Utleie samler denne informasjonen basert på at du legger inn informasjon om deg selv i noen tilfeller en motpart (f.eks. en leietaker). 

For å styrke tjenesten, samt oppdage feil og mangler i tjenesten, kommer vi til å sende ut jevnlige markedsundersøkelser til brukerne. Resultater av disse undersøkelsene vil anonymiseres, og kan i noen tilfeller også distribueres til samarbeidspartnere av Presis Utleie.

 

Formål med behandling av personopplysningene

Vi bruker informasjon som vi registrerer om deg til følgende formål:

  • For å levere produkter og tjenester til deg
  • For å besvare eventuelle spørsmål og/eller innsigelser du måtte ha
  • For at du skal kunne delta i konkurranser, kampanjer eller markedsundersøkelser
  • For å gi deg opplysninger om de tjenestene du allerede tidligere har kjøpt av oss, som du har rettet forespørsel til oss om, eller tilsvarende tjenester
  • For å underrette deg om endringer/oppgraderinger/oppdateringer i ytelser
  • For å forbedre produkter og ytelser
  • For å forhindre og begrense ulike misbruk av våre tjenester

 

Grunnlag for behandling av dine personopplysninger

  • Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en kontrakt
  • Behandlingen er nødvendig for å overholde en rettslig forpliktelse som påhviler Presis Utleie
  • Behandlingen er nødvendig for at Presis Utleie skal forfølge sine legitime interesser
  • Ditt samtykke: I de tilfeller der vi baserer vår behandling av personopplysninger på ditt samtykke, har du rett til å tilbakekalle dette når du ønsker

 

Hvor lenge oppbevarer vi dine personopplysninger?

Presis Utleie lagrer kun dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle våre kontraktuelle forpliktelser. Når behandling av personopplysninger er basert på andre rettslige grunnlag, som legitim interesse, vil opplysningene lagres så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

Har du vært aktiv bruker, hatt aktivt abonnement, eller hatt én eller flere aktive leiekontrakter, vil vi lagre opplysninger knyttet til brukerkontoen din i en periode etter oppsigelse og/eller inaktivitet, slik at du enkelt kan gjenopprette abonnementet eller tjenesten senere. Har du ikke vært aktiv bruker, hatt aktivt abonnement eller hatt én eller flere aktive leiekontrakter på 12 måneder, så vil din brukerkonto med opplysninger og innhold slettes.

 

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger og kan be om en oversikt over de personopplysningene vi lagrer om deg. Du har også rett til å be om at Presis Utleie korrigerer feil i dine personopplysninger. Dersom du har en konto hos Presis Utleie, kan dette gjøres under “min profil”.

Videre har du rett til å be om sletting av personopplysninger og til å begrense eller motsette deg behandling av dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen.

Du har også rett til å sende inn en klage til Datatilsynet vedrørende vår behandling av personopplysningene dine.

 

Hvordan deler vi dine personopplysninger?

Innenfor Visma-konsernet: Siden Visma-konsernet består av mange forskjellige datterselskaper er det viktig for oss at vi gir deg en best mulig kundeservice og totalopplevelse. For å opprettholde en fullstendig oversikt over og innsikt i hvilke Kunder og kontaktpersoner som har forbindelser med de ulike selskapene i Visma, kan koordinering på tvers av selskaper og land være nødvendig.

Utenfor Visma-konsernet: Presis Utleie kan også dele dine personopplysninger med eksterne tredjeparter i følgende sammenhenger:

  • Forretningspartnere: Presis Utleie kan dele dine personopplysninger med våre partnere så lenge dette anses som legitimt fra et forretningsperspektiv og er i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning.
  • Offentlige myndigheter: Politiet og andre myndigheter kan kreve å få utlevert personopplysninger fra Presis Utleie. I slike tilfeller vil Presis Utleie bare utlevere personopplysninger og data dersom det foreligger en rettskjennelse eller lignende om å gjøre det.

 

Når benytter vi underleverandører?

Presis Utleie bruker underleverandører til å behandle personopplysninger. Disse underleverandørene er vanligvis leverandører av skytjenester eller andre IT-tjenester.

Ved bruk av underleverandører vil Presis Utleie inngå en databehandleravtale (DBA) for å beskytte dine rettigheter til personvern i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Dersom underleverandører befinner seg utenfor EU, vil Presis Utleie sørge for at det inngås gyldige overføringsmekanismer med disse på dine vegne ved å benytte ordninger godkjent av EU kommisjonen, herunder EU Model Clauses.

Du er alltid velkommen til å be om en oversikt over og mer detaljert informasjon om Presis Utleie sine underleverandører, herunder dokumentasjon av det juridiske grunnlaget for eventuelle internasjonale overføringer.

 

Informasjonskapsler (“Cookies”)

Presis Utleie benytter cookies for å vise annonser på Facebook, Google og liknende. Cookies inneholder ikke personopplysninger i seg selv, men har en unik kode som gjør at nettstedet kan kjenne igjen nettleseren din fra gang til gang. Brukere av tjenesten samtykker til at Presis Utleie lagrer og henter frem informasjonen lagret i cookies.

Vi benytter flere ulike typer cookies til ulike formål på våre nettsteder:

  • Tekniske formål: Tekniske cookies er nødvendige for at nettstedet skal fungere tilfredsstillende, for eksempel informasjon om type nettleser du bruker ved besøk på nettstedet, informasjon om operativsystem og informasjon om skjermstørrelse.
  • Analytiske formål: Vi bruker cookies for å analysere internettrafikken og bruken av Presis Utleies nettsteder, for eksempel hvor mange klikk en artikkel får, og hvor trafikken kommer fra. 
  • Tilpasset innhold / målrettet markedsføring: Ved hjelp av cookies kan vi rette annonser eller innhold mot en bestemt bruker. Tredjepartsleverandører, inkludert Google og Facebook bruker informasjonskapsler og anonyme identifikatorer i Presis Utleie til å samle eller motta informasjon og bruke dette til å vise annonser basert på dine besøk på Presis Utleie. 

 

Hvordan kan jeg unngå cookies?

Gjennom å benytte innstillinger i nettleseren, eller ved å bruke egne programmer spesielt laget for å administrere cookies, kan du justere cookies som lagres lokalt på din enhet. Velger du bort cookies vil du kunne oppleve at det påvirker funksjonaliteten.

 

Endringer i Presis Utleies personvernerklæring

Vi oppfordrer deg til å lese gjennom erklæringen jevnlig. Dersom vi gjør betydelige endringer i personvernerklæringen vår som vesentlig endrer vår personvernpraksis, kan vi også varsle deg på annen måte, for eksempel ved å sende ut en e-post.

Denne personvernerklæringen revideres jevnlig. Sist oppdatert: 23.03.2021.

 

Kontakt vedrørende personvern

Ved spørsmål eller kommentarer til oss vedrørende personvern, vennligst ta kontakt på kundeservice@presisutleie.no.